Eğribük Koyu ( Barbaros Koyu )



Akdenizde Gizli Bir Cennet, Eğribük
Mersin kıyı şeridinde karşınıza çıkabilecek en güzel koylardan biri olan Eğribük Koyu, diğer adıyla Barbaros Koyu son zamanlarda yerel günübirlikçiler ve kampçılar tarafından sık ziyaret edilmeye başlandı ise de Türkiye'nin henüz keşfedilmemiş ender güzelliklerindendir.

Barbaros Koyu Eğribük Plajı

Eğribük çok derin ve dar bir vadinin sonunda Akdenize açılan bir dere ağzıdır aslında. Özellikle kış aylarında yağışların bol olduğu zamanlarda Akdere Deresi Toroslardan gelen suları buraya boşaltır. Yazın ise derenin kuruması ile birlikte görenleri kendine hayran bırakan muhteşem sahili ortaya çıkar ve masmavi denizi, adeta medeniyetten çok uzakta hissettirmesi ile bir kez uğrayanların gönlünden çıkmayan bir koy olarak bilinir.


Barbaros Koyu ( Eğribük ) Nerede
Mersin'in Silifke ilçesi sınırları içinde yer alan Barbaros Koyu Mersin - Antalya karayolu üzerinde, Mersin merkezden yaklaşık 120 Km, Silifke'den 27 Km, Taşucu'ndan ise 17 Km uzaklıktadır.

Koya Boğsak Tüneli çıkışında Eğribük tabelasını takip ederek yaklaşık 2 kilometrelik bir yolla ulaşılır. Bu yol stabilizedir. Kışın aşırı yağmurlarda çok kötü olabiliyor. Dikkat etmek gerekiyor. Yaz aylarında gayet düzgün.

Barbaros Koyuna Denizden Gelmek isterseniz
Buraya denizden gelmek de mümkün, hatta bir kere arabayla gitmişseniz, bir kez de denizden gitmenizi tavsiye ederiz. Eğribük dediğimiz yere Boğsak-Barbaros Koyu Tekne Turları veya Taşucu Limanı içinde tekne kiralayarak da ulaşabilirsiniz ( tekneveyat.com sitesinden Taşucu-Barbaros Koyu kiralık tekneleri bulabilirsiniz).  Boğsak'tan çıkan turlar için de buraya bakabiliriniz: bogsakpansiyon.com/2019/06/bogsak-tekne-turlari.html 

Otobüs veya Minibüs İle Nasıl Gidilir
Toplu taşıma araçlarıyla da koya ulaşabilirsiniz. Saat ve servis bilgileri için buraya bakınız

Eğribük Tarihi
Antik çağlardan beri bilinen bir yer olan Barbaros Koyu Akdenizde korku salmış korsanlar ve yakınındaki Dana Adası ile Tokmar Kalesine hükmetmiş Haçlılar tarafından da kullanılmış çok eski bir limandır. 
Koya gidenler görecektir, plajın tam ortasında bazı kalıntılar var. Oldukça küçük bir bölümü ayakta kalabilmiş bu duvar kalıntıları tarihte Palaiai ( Philaia ) olarak bilinen bir Roma liman kasabasına aittir. Günümüzde etrafta çok az tarihi eser olmasının sebebi ise, Palaiai yerleşiminin kalıntılarının çoğunun suya gömülmüş olmasıdır. Plajın batısındaki çalılık alanda bir nekropol (eski mezarlık) alanı bulunmaktadır.

Barbaros Koyu Konaklama
Eğribüke gelenler, burada yüzenler bu olağanüstü doğa harikası sahili bırakıp istemeyecektir. Bu bölgede kalabileceğiniz, gecelik konaklama yapabileceğiniz yerler var. Bu konudaki bilgileri Eğribük Pansiyon ve Oteller sayfamızda bulabilirsiniz.

Günübirlik Gideceklerin ve Kamp Yapmak İsteyenlerin Dikkatine
Koyda içme suyu ve halka açık tuvalet yok. Bunlar ücretli olarak bulunmaktadır.
Burası gerçekten de adeta cennet gibi bir plaj. Farklı noktalarda yeteri kadar konteyner var ve belediye düzenli olarak çöpleri topluyor. Lütfen, çevremiz adına rica ediyoruz sahilden ayrılırken ardınızda çöp, pislik, atık, plastik, çocuk bezi vs gibi şeyler bırakmayın. Çünkü siz gittikten sonra bunları toplayacak hiç kimse yok! Unutmayın herkes oturduğu yeri temiz tutarsa bu büyüleyici gizli cennet her zaman gelip harika zaman geçirebileceğiniz şekilde kalır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOĞSAK GÜNÜBİRLİK KAMP ALANI

Adana'dan Boğsak'a Nasıl Gidilir

Boğsak Pansiyon Telefon Numarası

BOĞSAK AYAZMA CAMPİNG

BOĞSAK TEKNE TURLARI

Boğsak Yakınlarında Kalınabilecek Yerler

Boğsak ve Eğribük Bölgesinde Dalışa Yasak Alanlar

Boğsak Nasıl Bir Yer - Boğsak'a Neden Gidilir

Boğsak'ta Yakalanan Dev Balon Balıkları