Boğsak Nasıl Bir Yer - Boğsak'a Neden Gidilir


Boğsak Rehberi

Son yıllarda Akdeniz sahillerinin en çok dikkat çeken yerlerinden birisi olan Boğsak hakkında her geçen gün daha fazla sayıda soru alıyoruz. Gezginler, deniz tutkunları, ailesiyle güzel bir tatil planlayanlar, gençler, emekliler, balık avı meraklıları, karavancılar, kampçılar "Boğsak neden meşhur bir yer, Boğsak'ta ne var, Boğsak'ta nerede kalınır, Boğsak'ta ne yenir, Boğsak'ta fiyatlar nasıl" gibi her gün yüzlerce mesaj gönderiyorlar. Burada merak ettiğiniz her şeye aydınlatıcı cevaplar bulacağınız, faydalı olacağını düşündüğümüz kısa bir tanıtım yapmak istiyoruz.

Boğsak Rehberi

Neden Boğsak?
Kendine ait geniş bir koyu, nefis plajları adası çam ormanları, zeytinlikleri olan Boğsak Koyu Akdeniz kıyı şeridindeki birçok tatil cennetinin aksine çirkin betonlaşmaya ve her yeri işgal eden bir yapılaşmaya uğramamış ender bir yer. Bu nedenle hem aşırı derecede kalabalığa maruz kalmıyor hem de klasik balıkçı köyü atmosferini korumaya devam ediyor.

 
Boğsak'a Nasıl Gidilir
Mersin ili sınırları içerisinde bir mahalle olan Boğsak Silifke-Antalya karayolu üzerinde bulunuyor. Silifke'ye 20-25 dakika (19 km) uzaklıkta olan Boğsak, Mersine 110 km, Konyaya 280, Adanaya 185, Ankaraya 540 ve Antalyaya ise 370 km uzaklıktadır.

Mersin-Antalya/Antalya-Mersin arasında sahilden giden tüm otobüsler ile Boğsak Koyuna ulaşmak mümkün. Silifke'den ise şehir merkezinden saat başı veya yarım saatte bir kalkan HAS KOOP minibüsleri ile yılın her günü kolaylıkla gidip gelebilirsiniz. Taşucu'ndan da yine ayni minibüslere binebilirsiniz. 

Boğsak'a Nasıl Gidilir

Boğsak Nasıl Bir Yer?
"boğsak" Çok güzel bir Türkçe kelimedir. Anlamı, "derelerin, dağların kesiştiği yer, boğaz". İşte Boğsak da tam böyle bir yer. Sağı solu ve arkası Torosların yüksek ormanlık ve kayalık yamaçları olan bir boğaz. Önü deniz, ortasından da dere geçiyor. O yüzden de yüzyıllar önce yöreye ilk yerleşen Yörükler buraya Boğsak demişler.

Kışın çok ıssız bir yer olan Boğsak'ta yaklaşık 500 kişi yaşıyor, bu rakam yaz aylarında ikiye katlanıyor. Koyun geçimi turizm, balıkçılık, tarım ve küçük baş havyancılık. Gidince göreceksiniz, çam ormanlarından arda kalan yerlerde bol miktarda Harnup (Keçiboynuzu) ve zeytin ağacı var. 


Boğsak'ta Hava Durumu
Tipik bir Orta Akdeniz sahil yerleşimi olan Boğsak'ta hava yaz aylarında çok sıcak ve zaman zaman oldukça nemli, kışları ise Toroslardan aşağıya soğuk hava taşıyan Silifke'nin meşhur poyrazının estiği günler haricinde epey ılık ve bol yağışlı geçer. Kasım sonuna kadar yaz gibidir. Nisan ayıyla birlikte yaz da gelmiş gibi olur.

Sağlık Ocağı Var Mı?
Boğsak'ta sağlık ocağı, özel klinik, diş hekimi, veteriner veya başka herhangi bir acil servis merkezi bulunmuyor. En yakın Sağlık Ocağı 10 dakika uzaklıktaki Taşucu'nda. En yakın hastane ise Silifke Devlet Hastanesi, 15-16 dakika.

Market Veya Bakkal Var Mı?
Boğsak'ta hemen hemen tüm temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceeğiniz yaz kış açık olan bir market bulunuyor (Caminin bitişiğinde). Ayrıca tatil sezonunun açılmasıyla birlikte hizmet veren iki de bakkal var. Birisi sahilde.
Boğsak'ta tekel bayii yok ama market ve bakkallarda sigara ve alkollü içecek satışı yapılıyor.
 
Boğsak çevresindeki koyları kano veya kayak ile gezebilirinizBoğsak Kano ve Kayak

Boğsak Güvenli Bir Yer Mi?
Her yerde olduğu gibi Boğsak'ta da yazın özellikle hafta sonları kalabalıklaşan sahilde küçük hırsızlık olayları yaşanabiliyor. Genel güvenlik tedbirlerine uyduğunuz ve aracınızı kilitlemeyi unutamadığınız takdirde burada ciddi bir suç pek yaşanmaz. Oldukça güvenli ve huzurlu bir yer burası. İhtiyacınız olduğu takdirde en yakın Jandarma Taşucu ve Yeşilovacık'ta bulunmaktadır.

Nerede Kalınır
Boğsak pansiyon, otel, kamp alanı, kiralık ev ve karavan park yeri açısından zengin sayılabilecek bir tatil cenneti. Her türlü tatil anlayışına göre kalınabilecek bir yer bulmak mümkün. Boğsak'ta konaklama ile ilgili telefon numaraları, fiyatlar ve daha fazla bilgiyi Boğsak Pansiyonları sayfasında bulabilirsiniz.


Boğsak'ta Ne Yenir
Boğsak balık restaurantları ile meşhurdur. Buraya gelmişken yerel balıkçıların ağlarından çıkan taze Lagos, Çupra, Palamut, Kaya Levreği gibi lezzetleri ve birbirinden muhteşem mezeleri mutlaka tadmalısınız. Boğsakta yemek yenilebilecek yerlerle ilgili daha fazla bilgiye Boğsak'taki Restoranlar sayfamızda bulabilirsiniz.

Tekne Kiralama ve Gezi Turları
Boğsak'ın tadını tam anlamıyla çıkarmak için tekne turları ve tekne gezileri olmazsa olmazlardandır. Boğsak Adası, Dana Adası ve karayolu ile gidilemeyen Korsan Koyu, Akvaryum Koyu gibi büyüleyici güzellikteki el değmemiş koylara ve yüzülecek yerlere Boğsak tekne turu ile yemekli ve yemeksiz olarak gidebilirsiniz. Aileniz veya arkadaş grubunuzla harika ve unutulmaz bir gün geçirmenin en güzel yolu budur. Günlük uygun turlar ve özel tekne kiralama icin Tekneveyat.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Boğsak Dalış Okulu
Mersinden Antalyaya kadar olan Akdeniz kıyı şeridinde en iyi dalış noktalarına sahip olan bu bölgedeki su altı güzelliklerini keşfetmek için Boğsak dalış turu seçeneğini değerlendirmeniz tavsiye ederiz. Tur tarihleri ve Rezervasyon için bu numaradan 850 771 0271 bilgi alabilirsiniz.


İlgili Diğer Sayfalar

Boğsak Kamp Alanları ( Nerede Çadır Kurulur, Nerede Kamp Yapılabilir )

Boğsak Çevresindeki Koylar ( Yüzmeye gidebileceğiniz nefis koyların yerleri )

Boğsak Bungalow Evler


Bu blogdaki popüler yayınlar

BOĞSAK GÜNÜBİRLİK KAMP ALANI

Eğribük Koyu ( Barbaros Koyu )

Adana'dan Boğsak'a Nasıl Gidilir

Boğsak Pansiyon Telefon Numarası

BOĞSAK AYAZMA CAMPİNG

BOĞSAK TEKNE TURLARI

Boğsak Yakınlarında Kalınabilecek Yerler

Boğsak ve Eğribük Bölgesinde Dalışa Yasak Alanlar

Boğsak'ta Yakalanan Dev Balon Balıkları